Ajaloo tunnid Eesti kaitseväe veterani, kapten Tanel Kapperiga

Meie kooli 7. ja 8. klassidel oli täna võimalus osa saada teistmoodi ajaloo tunnist. Mõlemad tunnid juhatas sisse kooli huvijuht Julia, kes on Kaitseliidu vabatahtlik  naiskodukaitsja ja noortejuht. Julia tutvustas lühidalt Sinilille kampaaniat „Anname Au!“. Ta selgitas, miks seda kampaaniat Eestis tehakse ning mille pärast see meile oluline on.

Eesti Kaitseväe veteran, kapten Tanel Kapper, kes on käinud mitmel välismissioonil, rääkis õpilastele, kuidas missioonil asjad tegelikult käivad. Ta näitas õpilastele fotosid ja jutustas värvikaid lugusid sinna juurde. Samuti said õpilased vaadata välismissiooni illustratiivset lühifilmi/videot, mis kõneles iseenda eest. Tanel Kapper ütles, et britid kutsusid sellel missioonil eestlasi kivideks – The Stones, sest eestlane ei reetnud ega taganenud mitte kunagi. Kapper kinnitas, et kandes Sinilille märki  tunnustame me Kaitseväe ja Kaitseliidu veterane ja nende lähedasi ning väärtustame nende panust Eesti riigikaitses.

Julia Gurjeva
huvijuht