Kärdla ja Käina 4. klasside ühine päev

Kell 9.00 oli Käina kooli siseõue üles rivistatud Käina kooli 4. klass ja Kärdla kooli 4.a klass. Disainiti lipud ja kingiti vastaskoolile. Käina aleviku orienteerumismängule  läks 6 võistkonda, igas tiimis 5 last – aga ikka nii, et Käina ja Kärdla lapsi tiimis mõlemaid. Kes kuulas mängu juhendit täpselt, need ära ei eksinud. Kõigil tiimidel oli ka LEGEND käes, mille järgi oli vaja liikuda. Esimeses KP oli abiline Merje, kes esmaabist rääkis. 2. ja 3. KP tuli ise üles leida ja ülesanne  täita.  Kõige raskem – kus asub R.Tobiase majamuuseumi parkla – vaata, et miljoniküsimus. Kes parkla üles leidsid, said ülesandeks lahendada ristsõna R.Tobiase kohta- kasutada võis oma telefoni. Peavalu tekitav küsimus – Millise linna muusikakool kannab R.Tobiase nime? Nüüd oli vaja üles otsida Mäe plats 24 ettevõte ja siis ootas Padarimäel õp. Anneli – kadaga täpsuslaskmine.  Salakirja lahendamine probleemi ei tekitanud ja kõik tiimid jõudsid tagasi koolimaja juurde. Õpetaja Hanno juhendamisel sai mängida väga vahvaid lauamänge, koolide vahelisi mänge, võistlusi – huvitav oli. Sööklas ootas maitsev toit- selleks ajaks oli kõht parajalt tühi ka juba. Vahetasime medaleid, andsime lipu üle, jõudsime tokisaia grillida, mõnuleda…… Ja imeilus ilm!!!!

Teksti autor õp Ruth Alas Kärdla 4.A kl juhataja.
Kohtumise lõpus vahetasid lapsed omavahel isetehtud medalid. Kõikidel oli süda rõõmust tulvil ja kõht täis põnevast sõpruskohtumise emotsioonist.
Kohtumise korraldas huvijuht Julia