Talvelaager Käina Koolis

31.jaanuar – 1.veebruar toimus Käina koolis Hiiumaa Noorte Kotkaste ja Kodutütarde Talvelaager. Laagri korraldaja ja laagriülem oli Kärdla rühma kodutütar ja Kärdla rühma vanem Eleriin Vaher, kellele olid abiks teised noored. Kohal olid ka Hiiumaa Noorte Kotkaste ja Kodutütarde instruktor Merje Reismaa ja Hiiumaa Kodutütarde jaoskonnavanem Julia Gurjeva.

Esimesel laagripäeval toimus kõigepealt rivistus, kus jaotati laagris osalejad meeskondadesse, pärast mida hakkasid erinevad tutvumismängud, kus kõik said üksteisega tuttavaks nii nimepidi kui ka nägupidi. Õhtu jätkus organisatsioonitunniga, kus noorkotkas Kaur Pranno ja kodutütar Eleriin Vaher rääkisid oma kogemustest ja tutvustasid organisatsiooni. Kui organisatsiooni tund oli lõppenud, algas õhtusöök ning puhkeaeg. Pärast puhkeaega algas orienteerumine ööpimedas Käina alevikus. Orienteerumises tuli rada läbida meeskonnana. Rajal koguti numbreid ja tähti, sest lõpus pidi lehe peal oleval tekstil lüngad täitma nende samade tähtede ja numbritega. Esimene laagripäev lõppes filmi vaatamisega. Peale öörahu,  kui laagrilised magasid,  rööviti laagriülem, mistõttu toimus ööhäire. Esimese asjana äratati laager ja korraldati rivistus. Kui rivistus oli tehtud ja teade edasi antud moodustati inimkett, millega öisel maastikul otsiti kadunud laagriülemat.  Kui laagriülem oli leitud ja ööhäire lõppenud, suunduti tagasi magama.

Laagri teisel, ühtlasi ka viimasel päeval, algas hommik kell 08:30 äratusega. Kui kõik olid ärganud, alustati hommikuvõimlemisega ja lõpetati hommikusöögiga. Järgmisele tegevusele suunduti rivistusega, kus moodustati uued meeskonnad, et laagrilised tutvuksid rohkem üksteisega ning kui see oli lõppenud, alustati erinevate töötubadega. Töötubadeks olid: Noorte Kotkaste ja Kodutütarde seadused, esmaabi ja meditsiin, takistusrada ja loodus. Töötoad viisid läbi noored. Kui töötoad olid lõppenud, algasid sportmängud ning nendeks olid: jalgpall, kotijooks ja muud teatevõistlused, pärast mida algas lõunasöök. Lõunasöök sai läbi ning algas asjade kokkupanek, mille lõpetas laagri lõpurivistus, kus toimus autasustamine ja laagriülema kõne.

Hiiumaa noorkotkas Kaur Pranno

Väike videomeenutus.