Aktiivne vahetund

Koolitus “Aktiivne vahetund”.

25. veebruaril käisid neli Käina kooli  õpilaste esindajat koos huvijuht Juliaga Tartu Laste Tervisekooli koolitusel Pärnus. Koolituse eesmärk oli tutvustada osalejatele osavusharjutusi, mida on lihtsate vahenditega võimalik kasutada laste aktiivsuse suurendamiseks. Koolitus oli praktiline. Mängud ja tegevused kõnetasid õpilasi väga ning neil oli suur rõõm sellest koolitusest osa saada. Uuenduslikud aktiivtegevused olid põimitud vanade heade mängudega. Õpilaste arvates võiks taolisi koolitusi suunata pigem ote õpilaste esindajatele, mitte õppejõududele. Õpilased on otseses kontaktis teiste õpilastega ja info ning emotsioonid jõuavad paremini sihtpunkti, kui läbi “sa pead seda tegema” meetodi.
Õpilastele omistati ka vastav tõend koolituse läbimisest.
Kuna aega jäi üle, otsustasid õpilased ka veidi kultuuri nautida. Käisime Pärnu kinos, kus linastus eesti uus mängufilm “Talve”. Hiljem filmi analüüsides selgus, et see linastus puudutas õpilasi väga ning nad suhtuvad suure austusega ka eesti filmiklassikasse.
Koolitusel saadud kogemusi jagame Käina Kooli Südamenädalal.
Huvijuht,Julia Gurjeva