Teadaanne

Head lapsevanemad

Täna tuli teade, et Hiiumaale on lisanud üks koroonapositiivne testivastus, mille kohta saime uudistest lugeda, et tegemist oli töökohal nakatumisega.

Päästeameti ja Hiiumaa valla koostöös saab lisaks öelda, et nakatunu on Hiiumaa päästeametnik, kes nakatus atesteerimisel väljaspool Hiiumaad. Päästja jäi eneseisolatsiooni kohe, kui sai teada nakatunuga kokku puutumisest. Ta ei ole pärast atesteerimist tegelenud töökohustustega – ei ole viibinud komandos ega käinud kodunõustamistel.

Lisaks on selgunud, et selle konkreetse pere puhul on tegemist Käina Koolis käivate lastega, kellel ei ole positiivset diagnoosi ning kes on alates neljapäeva pärastlõunast olnud eneseisolatsioonis. Koostöös Terviseameti ja Hiiumaa valla kriisikomisjoniga oleme jõudnud otsusele, et praegusel hetkel pole tarvidust koolis, ega ka konkreetsetes klassides erimeetmete ega distantsõppe rakendamiseks.

Terviseamet hoiatab, et järgmised nädalad on kriitilised viiruse kontrolli alla saamiseks. Maski kandmine ei ole Eestis küll kohustuslik, kuid mask on väga hea täiendav meede distantsi hoidmisele ja heale käte hügieenile.

Hoiame ennast ja üksteist! Rahulikku meelt ja teadlikku käitumist!

Ermo Mäeots