Aabitsapidu

Kui Pipi koos härra Nilssoniga koolimajja jõudis, oli esimese klassi tund juba alanud. Nimelt tähistas esimene klass koos klassijuhatajaga täna seda, et neil on tähed selged ning nad kõik oskavad nüüd lugeda – õpilastel on aabits läbi ja toimub aabitsapidu.

Koos Pipiga tuletati meelde õpitut. Pipi sai ka teada, et täishäälik on siis, kui hääldades on suu nii suurelt lahti, kui võimalik. Kaashäälik aga siis, kui suu on kõvasti kinni – või umbes nii. Esimese klassi poisid ja tüdrukud õpetasid Pipile selgeks tähestikulaulu, mida koos lauldi ja tantsiti laulu saatel. Koos otsiti uusi sõnu ühest ülipikast sõnast – KLAVERIKUNSTNIK. Pipi arvas, et klaverikunstnik on see, kes klaveri peale joonistab aga tuli välja, et see on hoopis see, kes mängib klaverit väga hästi, teadis üks esimese klassi poiss öelda.

Pidu jätkus rõõmsate ringmängude ja laulude saatel. Söödi torti ja joodi morssi.

Huvijuht