Jõuluhommik

Esmaspäeval, 29. detsembril alustas Käina kool oma päeva jõuluhommikuga. Üheskoos kuulati täielikus vaikuses oma sisemist häält ja püüti leida enda seest vastust küsimusele: mida tähendab minu jaoks jõuluaeg? Mõned algklasside õpilased kuulsid enda sees kõnelevat häält, mis ütles neile: jõuluaeg on headus, perekond, soojus ja armastus. Seda oli tõesti väga armas laste suust kuulda!

Helgi Põllo Hiiumaa Muuseumist jutustas kooli õpilastele vanaaja jõuludest. Ta rääkis jõulukommetest ja selgitas, mis need jõulud ikkagi on. Helgi Põllo tõdes, et on olemas ilmalikud jõulud ja kristlikud jõulud. Kristlike jõulude puhul tähistatakse Kristuse sündi.

Oma esitustega lisasid jõuluhommikusse talve tunnet Käina kooli õpilased. Nende laulud jutustasid haldjate jõuluööst, väikesest karjasest, ja heade mõtete algusest. Õpilaste laululood viisid meid talvevõlumaale ja andsid lootust, et jõulud näevad tulla.

Iga õpilane ja õpetaja sai suu magusaks maitsva piparkoogiga.

Imelist jõuluaja algust!

Huvijuht