Noorsootöö nädal algas muusikavahetundidega

Esmaspäeval, 22.novembril olid Käina kooli õpilastel vahetunnid muusikat täis. Võimalus oli ennast muusika järgi liigutada või lihtsalt nautida muusikas olemist. Noorematele õpilastele oli ülesse seatud just dance videote jäljendamine. Vanemad noored valisid samuti muusikat ise, kasutades selleks kooli televiisorit. Nii nooremad kui vanemad õpilased tundsid rõõmu sellisest tegevusest. Neil on nüüd võimalus igal esmaspäeval muusikavahetunde pidada.

Teisipäeva hommikut alustasid õpilased maastikuseiklusega “Kui ma tulin Käina kooli…”. Seikluse käigus rändasid õpilased mõnevõrra ajas tagasi, kui nad tegevuspunktidena ülesseatud kooliaastad ükshaaval läbi käisid. Õpilased said ennast proovile panna miiniväljal, kus nende ülesandeks oli pimesi sooritada seitse eksamit. Suusamaratonil kehastusid õpilased Jaak Maeks ning antud vahemaa tuli kogu meeskonnal läbida üheskoos kasutades vaid ühte paari suuski. Tulepulga abil prooviti süüdata tuli. See tegevus oli mõnele õpilasele paras väljakutse kuid põnev samuti. Elevust ja väljakutset pakkusid ka soo ületamine, ämblikuvõrgust võistkonnakaaslaste läbi tõstmine ja nööritrikk.

Kolmapäeval külastas Käina kooli õpilasi purjetamise treener Anni Rätsep. 2. – 3. klassi õpilased said osa inspireerivast koolitusest purjetamise algteadmiste kohta ning purjetamistrennides osalemise võimaluse kohta Hiiumaal.

Samal päeval külastas kooli 7., 8. ja 9. klassi õpilasi haridustehnoloog Siret Lahemaa. Õpilased said teada, kuidas mõjutab digitaliseerumine nende vaimset tervist. Siret Lahemaa selgitas eluliste näidete põhjal õpilastele, kuidas käituda teadlikumalt tänapäevases digitaliseeritud maailmas ning samal ajal hoida oma vaimset tervist.

Anu Juhe vestles õpilastega meelemürkide teemal. Arutluse käigus said õpilased teada, kuidas mõjutab meelemürkide kasutamine nende organismi ja keha. Õpilased said infot, kuhu pöörduda abi saamiseks, et vabaneda sõltuvusainete kasutamisest, kui selline probleem ette peaks tulema.

Päeva lõpetas meeleolukas toidu valmistamise võistlus. Alguses ehitasid meeskonnad oma isiklikud toidupüramiidid. Vaadati, arutati ja analüüsiti, mida on kasulik süüa ja mida mitte ning miks? Viiel võistkonnal tuli valmistada tervislik toit etteantud toorainetest. Valminud toite hindas auväärt žürii – kooli juhtkond. Võitja meeskond saab oma auhinna kätte kooli jõuluüritusel.

Reedel toimus projekti Noored meresõbrad lõpetamise üritus Orjaku sadamas. Käina kooli õpilane, kes on aktiivselt osa võtnud pea kolm aastat kestnud projektist kirjeldab viimast õppepäeva järgmiselt: ”Õppisime, kuidas merel käituda kadunud inimest otsides. Harjutasime praktiliselt, kuidas on võimalik merel leida ja päästa alajahtunud inimest. Õppisime kaarti lugema ja kaardil mereteekonda joonistama. Õppisime kuidas merel käemärkide ja rakettide abil õnnetusest märku anda. See projekt on mind õpetanud vee ääres ohutult käituma ja vajadusel abivajajatele abi andma.”

Noorsootöö nädala lõpuks valmis mitu meetrit pikk plakat, kuhu kooli õpilased joonistasid oma unistuse või soovi.

Soovin unistuste ja soovide täitumist kõigile!

Huvijuht