Südamenädal 18. – 22. aprill

Südamenädal 

Käina kool tähistas südamenädalat kevadkohviku, lemmikloomade ja südamejooksuga. Südamenädalat tähistame selle pärast, et teadvustada iseendale, kui tähtis on füüsilise ja vaimse tervise eest hoolitsemine. See on väga oluline selleks, et elada täisväärtuslikku elu.

Esmaspäeval pidasime kevadkohvikut. Oli võimalus osta aedviljadippi, smuutivalikut ja värskelt pressitud mahla. Põhirõhk oli tervislike toodete eksponeerimisel ja proovimisel. Kõige populaarsemaks tooteks osutus siiski šokolaadi pulgakook. Õpilaste käest küsiti, et miks see küll nii on ja kas see on siis tervislik toode? “Loomulikult on”, vastasid õpilased “ šokolaadi peab kindlasti sööma sest see annab energiat ja head tuju ning õpingutega läheb tänu sellele kindlasti paremini, kui süüa šokolaadi.”

Teisipäeval oli õpilastel võimalus tuua koolimaja sisehoovi oma lemmikloom. Südame tegid soojaks ja meele rõõmsaks merisead, koerad, kass ja küülik. Iga lemmiklooma omanik jutustas oma lemmikust toredaid lugusid.

Loomad olid rahulikud ja väga armsad, nad on tõesti suured stressi- ja pingemaandajad. Õpilased oli õnnelikud, et nad said tutvuda teiste lemmikloomadega ning neid silitada ja  kooli hoovis loomadega jalutada.

Kolmapäeval toimus suur südamejooksu maraton. Kogu päeva jooksul sai vahetundide ajal joosta staadioni ringe. Südamlikud auhinnad jagati reedel lõunavahetunnil. Auhinnakategooriad:

  1. Ligi 60 õpilast said südamliku kingituse selle eest, et nad jooksid ühel kindlal vahetunnil, mille direktor oli eelnevalt kirjutanud salajasele paberile. Peale koolipäeva saime teada, et see oli 3. vahetund.
  2. Kõige suurema osalusprotsendiga klassid olid 2. klass, 8. klass ja 9. klass ja Ukraina õpilaste klass.
  3. Kõige rohkem staadioni ringe jooksis kogu päeva jooksul 4. klassi õpilane Johanna Viilukas. Ta jooksis koguni 45 ringi.
  4. Loosiauhind kõikide jooksule eelnevalt registreerunute vahel läks Markus Aurelius Alexander Hennole 8. klassist. Auhinna loosis välja Johanna Viilukas.

Südamenädalat aitasid läbi viia õpilaseinduse liikmed Carmen Hüüdma, Brigitta Metsküla, Tuuli Kruusmägi, Meribell Rüütel, Karoliina Käsn ja Sofia Jõpiselg.

Huvijuht Julia