Õpetajate päev

Õpetajate päev algas Käina koolis meeleolukalt. Kui 9. klassi esindus läks õpetajaid saali aktusele paluma, ootas õpetajate toas neid suur üllatus – kõik õpetajad olid kadunud ning tuba oli täiesti pime. Õpilased olid põnevil ja meeldivalt ärevil, kui nad õpetajad lõpuks nende peidukohast avastasid.
Thomas Hendrik Ilves on õelnud: “Õpetaja on inimene, kes hoolsa aednikuna paneb iga päev tükikese oma mõistusest ja südamest noortele kaasa …” – selliste sõnadega alustasime õpetajate päeva aktust. Oma esitustega astusid ette Käina kooli õpilased ning häid soove soovisid õpetajatele ka kooli direktor Ermo Mäeots, kooli õpilasesindus ja Käina osavalla vanem omar Jõpiselg.
Traditsiooniks on saanud, et õpetajate päeval annab kooli direktor üheks päevaks ametivõimu üle 9. klassi õpilasele, kes sel päeval direktori kohustusi täidab. Eelkõige tähendab see vastutustunnet ning on suur au. Sel päeval oli direktori ametis 9. Klassi õpilane Gerda, kes ütles oma kõnes: “Tänu teile, head õpetajad oleme õppinud kirjutama ja lugema, liitma ja lahutama, korrutama ning jagama ja saanud vastuse sellele, miks maailmas on asjad just nii nagu nad olema peavad. Kuid viimase üle murran ma pead siiani. Nagu ütles Bob Talbert: Õpetada lapsi lugema on hea, kuid õpetada lastele mis loeb on parim.” Õpetajate päeva aktuse kulminatsiooniks oli meeleolukas toolimäng, mis tõi veelgi rõõmu sellesse tähtsasse päeva
Pealelõunasel matkal mere ääres said õpetajad tuulutada oma mõtteid ja turgutada keha ning vaimu, et järgmisel koolipäeval jälle reipalt õpilaste ette astuda.
Huvijuht Julia Gurjeva