Peakokad koolis

11. novembril külastas Käina Kooli peakokk Angelica Udeküll, kellaga koos said süüa teha 6. ja 8. klassi kokandushuvilised õpilased. Enne kööki suundumist arutleti erinevatel teemadel. Miks me sööme? Miks on oluline, mida me sööme? Mida toit peaks sisaldama, et see oleks täisväärtuslik? Milliste õppeainetega koolis on toiduvalmistamine seotud?  Lisaks oli teemaks toiduohutus ja hügieen köögis.

Köögis valmisid : kõrvitsapüreesupp, porgandikotletid külma kastmega ja purukook õuntega.  

Retseptide juures mängis olulist rolli hooajalisus, kohaliku tooraine kasutamine ja taimse toidu tutvustamine.

Täname Angelica Udekülli toreda ja avastamist täis päeva päeva eest !

Kaili Saarna
Käsitöö ja kodunduse õpetaja

“Peakokad koolis” on Eesti Peakokkade Ühenduse ja Maaeluministeeriumi koostöös sündinud projekt, mille käigus Eesti peakokad külastavad põhikoole kõikjal Eestis. Peakokad viivad läbi kokandustunde 6.-9. klassi õpilastele ja kokkavad koos lastega ning tutvustavad toiduvalmistamise põhitõdesid.

Projekti raames valmivad retseptid, mis sisaldavad ka õppevideoid.  Need on leitavad siin.