Sõprade nädal

13. – 17. veebruar toimus Käina koolis sõprade nädal. Selle puhul oli õpilastel võimalus iga päev kooli tulla erineva riietusega. Esmaspäev oli pühendatud 90ndatele, teisipäev oli roosa ja punase päev, kolmapäeval sai kooliranitsa koju unustada ja oma õpikud kaasa võtta millegi muuga, neljapäev oli multifilmikangelaste päralt ja nädala lõpetas säravas glitteris reede.
Samal nädalal toimus ka Hiiumaa ennetusnädal, mis oli ellukutsutud Hiiumaa noorsoo spetsialistide poolt. Nädala raames korraldati kahel päeval maailmakohvikut Käinas ja Kärdlas, kuhu olid kutsutud nii noored, nende lapsevanemad kui ka õpetajad ja noortega tegelevad inimesed. Noortega olid vestlema tulnud juhtimiskorraldaja Kädi Tammeveski ja psühholoog Rein Luuk Pärnu Vaimse Tervise keskusest. Arutati, kuidas ennast või enda lähedast aidata ja leiti vastused küsimustele: mis on vaimne tervis ja mis on sõltuvus? Ennetusnädalal osalesid õpilased loomekonkursil “Juhin ise oma elu – ei lase sõltuvusel seda teha”.
Valentini päeval, 14. veebruaril jagati koolitulijaile sõbrapäeva piletid ja sõbrajaht võis alata. Sai teoks kõige sõbralikuma klassikaaslase valimine ja samuti kooli kõige sõbralikuma õpetaja valimine. Valituile jagati tunnustuskirju ja rinnamärke.
Vahetundidel oli võimalus õpilastel muusika järgi ennast liigutada ja ringmänge mängida. Töötas sõbrapäeva postkontor.

Huvijuht Julia Gurjeva