4. klass villavabrikus

4. klass on alustanud oma esimest tutvumist käsitöö, kui õppeainega. Juba on saanud selgeks, kuidas toimub nõelaga kuivviltimine ja seebiveega märgviltimine. Kuid, kust tuleb meieni see mõnus ja pehme lambavill?
Käisime uurimas Vaemla villavabrikus. Saime teada, mis loom on villahunt. Kuidas toimub villa kraasimine ja lõnga tegemine. Nägime palju ilusaid tooteid, mida lambavillasest lõngast teha saab.
Kust sai vill villavabrikusse? Käisime külas Lepaniidi mahetalu lammastel. Nägime väga erinevas vanuses ja värvi lambaid. Kõige noorem talleke oli alles kaks päeva vana. Palju elevust tekitasid veel tüdrukutes väga lustakad ja mänguhimulised kitsetalled. Raske oli neist lahkuda.
Täname villavabriku ja mahetalu pererahvast vahva vastuvõtu eest !

Kaili Saarna
käsitööõpetaja