Maailmakoristuspäeva matk Tahkunasse

12. septembril toimus Käina kooli 5. Ja 9. klasside Maailmakoristuspäeva matk Tahkunasse. Liikumine looduses toimus mööda Hiiumaa matkateed, mis asub Lehtma ja Tahkuna vahelisel lõigul. Prügist puhastati mere äär. Metsavaheline matkatee oli rikkalik looduse andidest ja prügi sealt leida ei olnud. Hiidrahnu juures jutustas Urmas Selirand matkajatele Tahkunaotsa ajaloost. Tahkuna majaka juures ootas õpilasi ja õpetajaid maitsev lõunasupp. Matka käigus puhastati prügist pea 9 km pikkune mereäärne ala.

19. septembril toimus samalaadne matk Käina kooli 1. – 4. klassi õpilastele. Viie kilomeetrise matka käigus said õpilased nautida Tahkunaotsa kaunist ja sügisandidest rikkalikku loodust ning pidada piknikku.

Kokku osales Maailamkoristuspäeva matka aktsioonil 150 Käina kooli õpilast ja õpetajat.

Huvijuht